fredag 18. juli 2014

Den store lille hund øya!

Hun gnir seg i øynene! Klokka har ringt utallige ganger og snooze knappen er formelig utslitt før hun slenger bena over kanten på senga! Morgentrynet er ufattelig! "Jeg er smart, sterk og vakker....Smart, sterk og vakker"! Mantraen går noen ganger før hun innser at dette er noe hun bør si til sitt eget speilbilde etter dusj og lettere sminking! På en eller annen måte vil det høyst sannsynlig bli mere troverdig! Mens hun med seige bevegelser, får på seg klærne hun har bestemt seg for minnes hun kvelden i forveien med ett smil! Naboer er uvurderlig og den gleden hennes nye nabo viste da hun og hennes kjære dukket opp med jordbær, musserende, ett kort og en liten hvit pakke med sløyfe, var så inderlig verdt de timene med mindre søvn!
Hun elsker slike mennesker! De som kan vise en slik ekte og nærmest barnslig glede over å bli feiret! Det gjorde ingenting om kveldens planer i forkant av den store reisen ble skrinlagt! Jeg er jo tross alt smart, sterk og vakker sier hun atter en gang til seg selv mens hun tørker vekk den ene flekken med mascara som var kommet på avveie! 
"God morgen min elskede"! Hun stryker ham lett over brystet og magen og kjemper en indre kamp mot å legge seg tett inntil ham! Turen opp til flyplassen går i stillhet! De er fra seg av trøtthet og spenning! Hun forundrer seg litt over fraværet av trafikk. Hjernen er noe sløvet! Det tar flere kilometer før hun innser at ikke bare skriver vi 16 Juli, men det er fellesferie og klokken er 0515 om morgenen! Gleden over reisen de skal foreta seg tar sagte men sikkert form etter hvert som kaffen inntaes og reisefeber sammen med koffein tar over for vilkårlige gjesp! Tankene på den forestående begivelsen virrer rundt i hodet som svaler før regnet setter inn! 7 dager! Det er det de har til å oppleve en ny verden! 

Hun puster lettet ut der hun sitter med en svettedråpe sagte rennende nedover ryggen, Victoria Hislop og taxfree skjemaet trygt plassert i stolen foran, Jakken som skal fungere som pute eller teppe alt ettersom hvorvidt nakken samarbeider denne turen! Det spraker i høytaleren! Flygeren presenterer seg selv og den som visstnok skal fly oss trygt til destinasjonen! Hvem er han! Man kan ikke lese mye ut av ett navn, spesielt ikke hvis det tar nøyaktig 1,5 minutt å glemme det! Er han en glad og fornøyd person som lengter hjem til kone og barn, har planlagt tidenes grillfest kommende lørdag med 20 av sine nærmeste venner og kvelden i forveien gjorde det slutt med sin travel mistress fordi han vil vie livet sitt til kjernefamilien! Eller kommer han hjem etter endt dag med ansvaret for flere hundre mennesker, setter seg i godstolen, hånda ned i buksen, en kald øl på sidebordet, klapper fraværende den svært så selvstendige gamle katten sin og lurer på hvorfor livet har gjort det slik at han sitter der i all sin ensomhet uten noe annet enn katten og sin gamle mor på eldresenteret å leve for! Akkurat dette kunne være interessant å vite før han tar oss opp til himmels der det er 54 minusgrader og farten er 800 kilometer i timen! 

Hun lever seg inn i hverdagen i Thessaloniki! All grusomheten og forferdelsene blir en fin avsporing fra trange seter, de ørsmå sjansene for å komme på toalettet, de over 80 barna som strengt tatt er bemerkelsesverdig rolige og den ene svettedråpen som stadig blir erstattet med en ny! 

De fem og en halv timene går fortere enn hun hadde forestilt seg! Den verkende ryggen, sovende baken og behovet for en dusj er det eneste som vitner om den lange strevsomme turen! 

Hun strener avgårde mot transportbåndet! Vet så inderlig godt at hvis dem ikke får en god plass, vil de kunne være vitne til en en lengtende koffert som uten mulighet for redning forsvinner ut gjennom plaststrimlene til Cargo mennene som lemper så svetten siler og nok vil sende ett og annet banneord til den tafatte passasjeren som ikke en gang greier å huke tak i sin egen koffert! Så vil det bare være å håpe på at de forbarmer seg over en svett kvinne og sender kofferten ut igjen!

Halla! Noen griper tak i armen hennes noe som instinktivt gjør at grepet strammes rundt veske og taxfree posen! Der er hun! Kvinnen som hun har sett bortimot hver eneste dag! Vennen på facebook med to av verdens herligste sønner! Hun er som ett friskt pust av gjennkjennelse! Sjelden har jeg vært mere glad for å treffe kjente! Vi utveksler klemmer, hoteller og lykke ønskninger før vi tvinges fra hverandre i kampen om kofferten!

Så står de der! Han med ett salig smil om munnen og hun og lighteren som sammen kjemper mot den varme føn vinden for å få fyr på røyken!

Turen til ende destinasjonen er ett eventyr! De kjører forbi landsbyer, Tørre blomster, stein og små fjelltopper! Det som slår henne er hvor brunt alt er! Husene er fargerike! Det vil si, gule, rosa og oransje hus akkompagneres med ett og annet blått og grønt! Vindmøller dukker opp langs veien og oppi fjellet såvel som midt inne i landsbyer. Havet ligger stille og blått som en følgestrek på venstre side langs hele turen! Oppi fjellene blir synet av havet spektakulært! 

Hun kan tydelig se hvor de små elvene en gang i tiden snodde seg mellom fjellene og ned mot havet! De tørre elvesøkkene med steiner som er lysere enn resten stopper i motorveien! Det var kanskje grønt her en gang i svunne tider! Det eneste grønne hun til nå har vært vitne til er de flotte men underlig formede palmene! 

Plutselig åpenbarer det seg en grønn oase mellom to fjell! Fra havet og fjellet strekker det seg milevis med rør og midt i oasen ligger ett kunstig laget basseng! Idet de farer forbi forsøker hun å få ett glimt av hva som befinner seg bak milevis med slitne fluenett! Det er meloner! Det er ikke å ta feil av disse grønne store runde fruktene med mørkere striper! innimellom dukker det opp gule versjoner av disse fruktene! 

Hun vet at neste uke, når hun handler melon på Rema vil den behandles med følelse! 

De ankommer hotellet! De enslige svettedråpene har nå fått selskap av flere og behovet for ett bad i det, vel ikke akkurat assurblå havet, men fristende endog! Øynene er store! Hun suger inn alt som suges inn skal! Ekstasen over rommets utseende og beliggenhet får selskap med nytelsen av baileys med is og utsiktene for å kjøle seg ned i havet! Følelsen er ubeskrivelig! 

Nå skal resten av kvelden nytes med bad, god mat, vin og ett forsøk på å bli dus med den altoppslukende feriefølelsen! En uke med luksus! En uke med rekreasjon, inspirasjon og velvære! 


Her skulle det så inderlig gjerne kommet dusinvis med bilder, men opplastning misslyktes litt for mange ganger på grunn av meget svakt WiFi så det får bli en bilde serie oppfølger når hjemkomsten 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar