mandag 28. april 2014

Lykkelig av lite!

Det er sånn at når utfordringene som blir tildelt føles enorme, så kan gleden over livet fort bli borte! Da er det så inderlig reddende å ha to små som på hver sin måte ser gleden i de små tingene. Tre chipsflak utløser stjerner i øynene! Stolte små hender som kommer med tre totalgnurte hestehov! Ett barn som gir deg en gråstein og med blikket ber deg vokte den med livet. Hånden som går til lommen for å kjenne på nettopp denne stenen som ligger der like trygt etter 6 år. Nøysomt lagt tilbake i lommen etter hver gang jakken er vasket. Vel vitende om at i en annen jakke ligger en like verdifull sten, ikke mer enn to år gammel men gitt av minstemor med like glitrende øyne. Det er nok sentimentalt men akkurat i det øyeblikket jeg fikk disse to stenene gav jentene mine meg hele sin verden!

Jeg var lenge i mørket! Det måtte store ting til for at jeg skulle føle glede! Det var så ille at jeg måtte stirre døden i øynene før jeg fant tilbake til livsgleden. Men det tar tid! Jeg vet jeg er ikke alene om det! Men det å kunne sitte en kveld og innse at en klem, ei lita hånd, en kopp kaffe i morgensolen, ett takk mamma, vinden i håret på stranden, ett barnslig gledeshyl, en båttur, ett kyss, en stille stund, ett smil, en god gjerning, en samtale med en god venn, morgenkaffen med pappa, en utstrakt hånd, ett skrevet kort, ett "jeg elsker deg mamma", en klem fra mamma, en morfar som ytrer flammende kjærlighet og tusen andre små vidunderlige ting gjør at livet er så inderlig inderlig verdt å leve og stort å få oppleve!

Så da kan økonomien skrante, hverdagen være tøff, følelsen av utilstrekkelighet blomstre og den dårlige samvittigheten klenge seg rundt sjelen! For på tross av alt det tøffe som er en stor del av livet så er det ikke overskyggende hvis man ikke lar det bli det!

Hang in there!
Inderlig kjærlighet dør aldri!


Ekte livsglede


En uoppdaget verden for små føtter


Inderlighet!


Uendelig omsorg


En utkikkspost vendt innover


Lykken er en fantastisk mann på Havik strand!

1 kommentar: